Is dit de gamecenter van de toekomst?

VR gamen
Games gaan inzetten op Virtual Reality, en eigenaren van gamehallen gaan hierin mee. Een bedrijf uit Australiƫ laat alvast een voorproefje zien wat we mogen verwachten in de toekomst.

Niet meer achter een racestuurtje zitten of op knoppen drukken voor een potje Tekken. Nee, dit is de toekomst van een moderne gamehal: een grote lege ruimte, volgepropt met technologie om je de beste game ervaring ooit te geven. in Melbourne, Australiƫ is recent een gamecenter geopend die helemaal gericht is op VR.

Je krijgt een wapen om je schouder en je opdracht is om zoveel mogelijk zombies af te knallen als mogelijk. In de kamer zijn 129 PlayStation Eye camera’s geĆÆnstalleerd en op je rug draag je een Alienware Alpha computer mee en deze communiceert met een Oculus Rift op je hoofd. Je kunt totaal met 6 andere spelers een potje knallen.

In een video hieronder kun je zien hoe het in z’n werk gaat. Zoals altijd met VR ziet het er voor een buitenstaander lomp uit maar zelf ervaar je de gamesessie alsof het levensecht is. Een andere VR Gaming Center is momenteel in de bouw in Salt Lake City in de Verenigde Staten. Het is afwachten of de trend wereldwijd aanslaat en of we deze gamecenters in Europa kunnen gaan verwachten.

[gv data=”xabOf8ut2IA”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *