Is dit de man die het internet platlegde?

Auteur: , 4 Reacties
2

Sven Olaf Kamphuis. Deze Nederlander zou in 2013 het halve internet hebben platgelegd. Vandaag moet hij voor de rechter verschijnen.

Kamphuis ordt verdacht van één van de grootste cyberaanvallen ooit. In 2013 zou zijn internetbedrijf Cyberbunker (dat onder meer Wikileaks en The Pirate Bay hostte) achter een enorme DDoS-aanval hebben gezeten. De aanval werd uitgevoerd op Spamhaus. Dat is bedrijgf dat voor grote bedrijven spam bestrijdt. Door de Ddos-aanval dreigde wereldwijd het internet vast te lopen.

Kamphuis zou de aanval hebben uitgevoerd omdat hij boos was op Spamhaus. Al de klanten van Cyberbunker stonden op de zwarte lijst want te veel spam verstuurd. De data-aanval (en het bijbehorende domino-effect) was zó groot dat het maar een haar scheelde of de wereld had het een week lang helemáál zonder het wereldwijde web moeten doen.

Kamphuis vindt dat hij onschuldig is. In het AD zegt hij: “Al sta ik er wel 100 procent achter. Maar die justitieknakkers weten dondersgoed dat ik geen enkel DDoS-aanval heb verricht” , zegt hij in het AD. Volgens hem zaten de Russen achter de aanval. Kamphuis eist schadevergoeding.”Ik krijg nog 102 miljoen euro schade van de Nederlandse Staat. Ik accepteer het koningschap van de Antillen als aanbetaling.”

DDos-aanvallen komen best vaak voor. Wil je weten hoe dat kan? Check dan dit en dit verhaal.4 reacties

Suffe troll. In het gevang d’r mee. Fijn zeepjes rapen…
Wat een zwak taalgebruik in dit stukje zeg. Lidwoorden worden vergeten en zinnen lopen niet lekker. Dat kan beter!
@aramae: +1 dit doet mn dochter van 9 nog beter.
“Ik accepteer het koningschap van de Antillen als aanbetaling” Hahaha wat een lolbroek

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).