Is dit de meest gehate YouTube video binnen 24 uur?

Auteur: , Geen reacties
Is dit de meest gehate YouTube video binnen 24 uur?

De dislikes stromen binnen.

Het is bijna het einde van het jaar. Dat betekent dat ook de jaarlijkse YouTube Rewind weer is uitgebracht. Net als voorgaande jaren, stromen de dislikes op de Rewind weer binnen. Echter lijkt het dit jaar nog ernstiger dan voorgaande edities.

Op moment van schrijven heeft de YouTube Rewind van 2018 ruim 24 miljoen views. De video, die gister werd geupload, telt 889.000 likes en maar liefst 1,8 miljoen dislikes. Het toont aan wat voor een onvrede er heerst in het klimaat van YouTube.

De dislikes zijn afkomstig van fans van de grootste YouTubers. Videomakers zoals PewDiePie, de Paul-broers of KSI zijn niet te zien in de video. Ondanks het feit dat dit gevestigde namen zijn, wil YouTube dit soort mensen niet in de Rewind hebben. De video staat meer symbool voor ‘de perfecte YouTube’ die er helemaal niet is. Er zijn nu eenmaal controversiële videomakers op het platform en ze zijn nog populair ook.

Dat juist YouTube niet wilt samenwerken met deze makers verklaart het enorme aantal dislikes. Gebruikers zullen de komende dagen nog wel blijven rammen op die dislike-knop. Zal dit een nieuw record worden? Het is slechts een kwestie van tijd met dit tempo.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).