Is Microsoft sneller dan Apple 1 biljoen waard?

Auteur: , 2 Reacties
Windows-toetsenbord

Het leek er lang op dat Apple deze magische grens als eerste zou passeren, maar Bill Gates & Co hebben een flinke inhaalslag gemaakt.

Dat schrijft Business Insider. Een paar jaar geleden zat Microsoft nog in een flinke dip (lees: Windows 8 en Windows Phone flopten), maar inmiddels heeft de techgigant alles weer op de rit. Satya Nadella nam de positie van CEO over en focuste vol op Azure als cloudplatform en abonnementen.

Microsoft is op dit moment zo’n 650 miljard dollar waard, dus er moet nog veel gebeuren voor ze in de buurt komen van de grens van 1 biljoen. Het hangt allemaal af van de interesse in de cloud, de nieuwe hardwareproducten en de abonnementen die Microsoft aanbiedt.

Groeien die takken gestaag verder, dan heb je het recept voor een waardering van 1 biljoen compleet. Valt de groen van de inkomsten echter tegen, dan kan het nog wel een paar jaar duren voor Microsoft zich de grootste mag noemen.2 reacties

Apple is in november even kort meer dan $ 900 billion waard geweest. Microsoft moet dus nog wel een stukje.

https://www.google.nl/amp/s/www.bloomberg.com/amp/news/articles/2017-11-03/apple-value-touches-900-billion-as-iphone-demand-boosts-stock
Microsoft probeert een heleboel dingen waarvan bijna alles faalt. Maar met de office365 / Onedrive insteek lijken ze weer een winnaar te hebben. Ondanks dat het niet bepaald foutloos werkt (zoals alles van MS) is het toch een bruikbaar platform. Maar om Apple in te halen moeten ze nog een stukje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).