Kijk jij aanstaande zondag ook deze WK-finale? [video]

Auteur: , Geen reacties
fifa-19-eworld-cup

Vorig jaar keken er 30 miljoen mensen, dit jaar verwacht men er meer.

Sinds vorige week het wereldkampioenschap Fortnite de wereldpers haalde lijkt esport ineens mainstream. Er is dan ook extra veel aandacht voor de FIFA eWorld Cup 2019 dat vanaf 2 augustus gespeeld wordt. Naar de finale van vorig jaar keken 30 miljoen mensen en het toernooi heeft inmiddels een flinke historie. Men hoopt met het WK van dit jaar, dat in de O2-arena in Londen gehouden wordt, op nog meer kijkers. Als jij ook zin hebt in een goede pot evoetbal helpen wij je op weg.

Verloop van het toernoei FIFA eWorld Cup 2019
Vanaf 2 vrijdag 2 augustus spelen de 32 beste evoetballers om een plek in de felbegeerde eWorld Cup van dit jaar. Men doet dit door het speelveld eerst op te delen in 4 teams van 8 spelers. Zij spelen 7 rondes. De 4 beste spelers van iedere groep stromen door naar de ‘knock-out’ ronde. De beste van de ene groep speelt tegen de slechtste van de andere groep etc. Zo evoetbalt men door tot de finale, die voor zondag 4 mei op het programma staat.

Tot aan de finale mogen de spelers overigens kiezen of zij meedoen met een Xbox- of PlayStation Console. In de finale krijgt men dan de beste Xbox- en de PlayStation evoetballer. Zij spelen steeds blokken van 2 wedstrijden (1 op elke console).

FIFA eWorld Cup kijken
Er is nog een aantal kaartjes te koop voor het spektakel in de O2-Arena. Mocht je de reis naar Londen net iets te veel van het goede vinden, dan kun je natuurlijk ook de streams volgen. Deze zijn via alle bekende platformen te zien. Je kunt zelfs kiezen uit Arabisch, Chinees, Duits, Portugees, Spaans of Engels commentaar.

Prijzenpakket en kanshebbers
Hoewel de prijzenpot van 30 miljoen die Fortnite leeggooide niet te evenaren is kunnen de spelers flink verdienen. Zo krijgt de winnaar van dit weekend gamen $250.000,- en een uitnodiging tot het ‘voetballer van het jaar’ festival. De tweede plaats krijgt $100,000, terwijl de halve finalisten ieder $ 25.000,- krijgen. Zelfs de laatste van 32 deelnemers krijgt nog $ 750. Dergelijke prijzen trekken veel liefhebbers.

Zo is onder andere Mossad ‘MsDossary’ Aldossary, de regerend wereldkampioen, terug om zijn titel te verdedigen. Als hem dit lukt zou hij de eerste in de geschiedenis zijn. Ook andere bekende spelers, zoals Donnovan ‘Tekkz’ Hunt, Nicolas ‘Nicolas99fc’ Villalba en Corentin ‘MaestroSquad’ Thuillier zullen aan de digitale aftrap verschijnen.

Als je het gevoel hebt dat jij volgend jaar ook wereldkampioen kunt worden is het misschien goed om alvast te oefenen met FIFA20.

Bron: The Independent

Om alvast in de stemming te komen delen we natuurlijk graag de finale van vorig jaar nog een keer.

De preview show van eWorld Cup 2019 brengt je vast ook al in de stemming:Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).