Komt de Xbox One pas in Q3 2014 naar Nederland?

Xbox One
Slecht nieuws voor iedereen die met smart op de Nederlandse lancering van de Xbox One zit te wachten…

Uitstel

In augustus maakte Microsoft bekend dat de opvolger van de Xbox 360 in een aantal Europese landen was uitgesteld. Nederland zat daar helaas ook bij. Dit had alles te maken met het klaarstomen van bepaalde functies voor de gameconsole, zoals Nederlandse stemcommando’s en het vertalen van games. En dan krijgen taalgebieden met meer potentiële kopers voorrang. Vandaar dat hij sinds vorige maand al wel in Duitsland, Frankrijk en Engeland te verkrijgen is.

Najaar

Volgens GameReactor duurt het echter nog een flinke tijd voordat hij hier in de winkels ligt. Eerder hield men het op maart, nu blijkt dat het nazomerwerk wordt, aldus betrouwbare bronnen tegenover de gamesite. Hoe betrouwbaar die bronnen zijn? Daarover zegt GameReactor dat het dezelfde zijn die als eerst wisten te melden dat de Xbox One überhaupt vertraagd was in Nederland, België, Denemarken, Finland, Noorwegen, Rusland, Zweden en Zwitserland.

Onderstaand tafereel zullen we hier voorlopig niet tegenkomen:
Komt de Xbox One pas in Q3 2014 naar Nederland?

Onlangs liet Microsoft weten dat de Xbox One in de eerste 24 uur maar liefst 1 miljoen keer over de toonbank is gegaan.

Nog geen reacties

 1. ”klaarstomen van bepaalde functies voor de gameconsole, zoals Nederlandse stemcommando’s en het vertalen van games.” amahoela. Dit heeft allemaal te maken met de praktijken die microsoft ”Kinect altijd aan” noemt. Dit is enkel en alleen een probleem met de privacywet waardoor er een ernstige vertraging is.

  Het vertalen van games en spraakcommando’s kan binnen een week gebeurd zijn maar rechtszaken over privacy en afluisterpraktijken duren wel een aantal maanden 😉 Dat is de reden waarom de Xbox One is uitgesteld.

  • @diehard: Zoals ik trouwens eerder al had aangegeven wordt de xbox one gewoon een flop in europa. Niemand (!) gaat nog tot eind 2014 wachten met de aanschaf van de xbox one terwijl de ps4 dan al een jaar in de winkels ligt en 100 piek goedkoper is. M$ moet wel een hele goede verkooptactiek bedenken om hun console nog enigszins te kunnen verkopen.

 2. Ik sla de volgende generatie eens lekker over.
  De pc gaat hier weer draaien voor de games.
  Hogere resolutie, games zijn goedkoper, vele uitbreidingen en bugfixes nog lang nadat de uitgever met support gestopt is. En, ook niet onbelangrijk, het apparaat is up te graden.
  Ik geef liever 1100 euro uit aan een pc, dan 400/500 voor die faalrommel van Sony/Microsoft.
  Microsoft blijf ik trouwens wel gewoon gebruiken voor het OS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *