Komt er een nieuwe iMac in 2017?

Auteur: , 7 Reacties
Een iMac uit 2015

De laatste nieuwe iMac komt namelijk uit 2015...

Het wordt verwacht dat Apple een nieuwe iMac presenteert in 2017. Dat schrijft i4u.

Het is niet duidelijk of er ook daadwerkelijk een iMac gepresenteerd zal worden, maar volgens i4u is er een mogelijkheid dat deze nieuwe computer op de Worldwide Developers Conference (WWDC) in juni gelanceerd zal worden.

Apple krijgt al een tijdje kritiek op het feit dat het bedrijf de iMac verwaarloost omdat de nieuwste iMac twee jaar geleden werd onthuld.

Het kan goed zijn dat de nieuwe iMac, net zoals de nieuwste MacBook Pro, zal beschikken over een Touch Bar. Er is namelijk een patent van Apple die de technologie van de Touch Bar toepast op normale toetsenborden.

Mocht er een nieuwe iMac komen, dan is het logisch dat deze een USB-C aansluiting krijgt zoals de Macbook Pro.

Verder zijn er geruchten dat Apple de nieuwe AMD CPU Ryzon zou gebruiken en hiermee Intel vervangt.

Het kan zijn dat de nieuwe iMac te zien zal zijn op het eerste event van Apple in april. Het kan ook zijn dat de nieuwe computer gepresenteerd zal worden op de WWDC in juni. Op die conferentie presenteert Apple meestal nieuwe hardware en dit zou de perfecte plek zijn om een nieuwe iMac te onthullen.

Ook over de prijs kunnen we nog flink speculeren. Toen de iMac in 2015 net uitkwam kostte hij $1099 en momenteel kost de duurste iMac op Apple.com $3999. Laten we hopen dat de prijs van de nieuwe iMac ergens in het midden zit.

Mocht je binnenkort een iMac willen aanschaffen, dan is het slim om nog tot tenminste juni te wachten. Mocht er dan geen nieuwe iMac gepresenteerd worden, dan gebeurd het in de herfst.

Gelukkig kun je lang met een iMac doen dus tenzij hij uit elkaar valt, is het wijs om te wachten op de nieuwste iMac.7 reacties

Ja logisch een USB-C aansluiting en zeer waarschijnlijk ook de enige poort op dat hele ding.
Samengevat:

– 1 poort
– duurder als de vorige
– gedateerde hardware
– hardware issues na release

Helaas de route die Apple tegenwoordig loopt …
@turbobrick: duurder DAN de vorige*
Klinkt veelbelovend! De huidige lijn van de iMac is fraai, maar ook behoorlijk gedateerd. Dat nieuws van een toetsenbord met TouchBar en TouchID klinkt wel als muziek in de oren. Een ontzettend handige feature (afhankelijk van hoe je het gebruikt). Hopelijk is het toetsenbord ook met de 2e generatie Butterfly toetsen. Verder inderdaad USB-C (Thunderbolt 3) poorten. Zal wel prettig zijn: alle poorten gewoon een formaat.

Dat van de AMD CPU is wel merkwaardig. Apple maakt al sinds 2008 gebruik van Intel CPU’s. Als de nieuwe Retina schermen ook de nieuwe kleuren-gamut hebben van de nieuwe MBP lijn dan heb je een topper. En ook in Spacegrey, graag ;)
@willeme: Juist niet alleen maar USB-C !
Op een device die portable is moet je consessies doen en dan snap ik dat, op een Imac is er ruimte zat, als is het maar voor 1xUSB3 zodat mensen gewoon hun apparatuur kunnen gebruiken.

USBC lijkt geweldig maar weinig mensen gebruiken het nog en er zijn ook best wel wat issues met compatibiliteit mbt veilige kabels en het opladen via die poort. Het is allemaal niet zo universeel en simpel zoals men dat deed voorkomen.
Met jouw gedachte kan je je nieuwe Iphone 7 niet eens opladen op de Imac, moet je weer een adaptor of andere kabel erbij kopen.

Nee, een desktop moet functioneel zijn, kortom dat bieden wat mensen vandaag de dag nog gewoon gebruiken.
@turbobrick: iPhone gaat volgens mij ook op USB-C met de volgende generatie. Gaat nu via een dongeltje, werkt gewoon prima. Ook de externe harde schijf die USB-2 heeft kan met een dongeltje er gewoon aan. Het is allemaal niet zo’n big deal.

Als uiteindelijk als USB-C is zijn we overal vanaf. De oude USB ging een jaartje of 20 mee? Een snellere variant is wel zo prettig. Nog een groot voordeel: ze passen altijd, met de oude USB zat ik altijd eerst verkeerd om ;).
@willeme: pasvorm zeker een voordeel. Snelheid ook maar met USB 3.1 was dat ook geen issue.
Blijft gewoon makkelijk om zonder dongle te moeten klooien, zeker op een desktop waar alle ruimte is voor andere poorten.

Dat is pas gebruikersvriendelijk.
@turbobrick: nee, je hebt grote fabrikanten nodig om dit proces te versnellen. Die oude USB is net als een dieselmotor: op zich bruikbaar, maar niet echt de toekomst. USB-C is véél sneller.

En die dongels zijn iets minder erg dan de gemiddelde YT-er doet geloven. Het kabeltje is nu 10 cm langer. Poeh poeh ;).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).