Koop jij jouw cadeautjes dit jaar bij Fortnite?

Auteur: , Geen reacties
Je kunt nu cadeaus kopen op Fortnite

Let op! Dat kan alleen deze week en als je geen Apple hebt.

Wie vandaag de nieuwe patch van Fortnite heeft geïnstalleerd (versie 6.31) kan cadeautjes kopen en weggeven in het spel. Het was een lang gekoesterde wens van gebruikers om elkaar items cadeau te kunnen doen. Fortnite heeft die wens nu verhoord. Voor we te vroeg juichen, deze functie is vooralsnog een week actief. Bovendien heeft iOS deze functie niet in de update gekregen aangezien de functie op deze manier tegen de regels van Apple is.

Om gifts uit te kunnen delen moet je de optie ‘2-factor authorisatie’ (multifactor authentication) in Fortnite aan hebben gezet. Hier lees je hoe je dat kunt doen. Wanneer jouw account optimaal beveiligd is gelden er nog 2 voorwaarden. Ten eerste mag je maximaal 3 cadeaus in 24 uur weggeven en daarnaast mag je ze alleen geven aan spelers die op het moment van geven meer dan 48 uur in jouw contactenlijst staan.

Fortnite-gifts-kopen-screenshot

Als je aan deze voorwaarden voldoet is het redelijk simpel om een item te kopen en cadeau te doen. Je gaat naar de shop en selecteert het item. Je kiest dan voor de optie ‘buy as a gift’ en je krijgt de gebruikers op jouw contactenlijst te zien. Vervolgens selecteer je de gelukkige. Je kunt dan zelfs nog een berichtje bij jouw cadeau schrijven voor je het naar de ontvanger stuurt. Let er goed op dat het niet mogelijk is om geld terug te vragen voor items die je als cadeau gekocht hebt. Mocht je geen geld willen uitgeven om een cadeau voor een ander te kopen en je daartoe ook niet verplicht voelen, dan kun je via jouw account instellingen de optie om cadeaus te ontvangen uitzetten.

Het lijkt erop dat de test is bedoeld om gebruikerservaringen te peilen zodat item gifting in een toekomstige patch definitief kan worden ingevoerd. Met deze populaire optie zal het aantal gebruikers wel snel verder stijgen.

UPDATE: Epic Games opent online gamewinkel!Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).