KPN gaat afluistervrije diensten en telefoons aanbieden

Auteur: , 7 Reacties
De Blackphone van het Amerikaanse Slient Circle, ontwikkeld in samenwerking met het Spaanse Geeksphone

Bellen, sms'en en emailen zonder dat de AIVD of NSA meekijkt. KPN gaat het mogelijk maken.

Versleuteld

Er zijn al verschillende manieren om op een beveiligde manier te communiceren (shoutout naar Gongrijps Cryptophone), maar nu gaat een van ’s lands grootste providers het aanbieden, en dat is best wel een dingetje. KPN is een samenwerking aangegaan met het Amrikaanse encryptiebedrijf Silent Circle, waardoor mobiele telefoongebruikers vanaf juni beveiligde gesprekken kunnen voeren. Ook alle verstuurde data wordt versleuteld.

Via KPN Cloud Store zal het vanaf juni mogelijk zijn het Silent Circle-pakket downloaden, dat bestaat uit de apps Silent Phone en Silent Text. Daarmee kun je andere Silent Circle-gebruikers met een iOS- of Android-telefoon bereiken zonder dat de overheid, hackers, Obama danwel de Britse geheime dienst meekijkt -of luistert. Wat de maandprijs voor de dienst gaat worden is nog niet bekend, maar zal vermoedelijk in de buurt liggen van de reguliere Silent Circle-prijs: 10 dollar per maand.

Er valt straks niets te halen op servers

De beveiliging is goed omdat de communicatie op de telefoons zelf wordt versleuteld. De data die tussen de telefoons wordt verstuurd is daarmee nutteloos voor kwaadwillenden, omdat het alleen op de telefoon van de ontvanger ontcijferd kan worden. Na de communicatie wordt de geheime sleutel bij de gebruikers vernietigd en is het niet langer mogelijk om de inhoud van het gesprek of de data te ontcijferen. “Bij ons valt niets te tappen. Zelfs als de politie ons ergens toe wil dwingen, kunnen wij niets voor ze doen. Wij hebben de sleutels niet, wij kunnen er zelf ook niet bij.” aldus Phil Zimmermann van Silent Circle tegenover de Volkskrant.

De Blackphone van Silent Circle, een telefoon die zich volledig op privacy en veiligheid richt, zal binnenkort ook door KPN worden aangeboden, zo melden bronnen aan de krant.7 reacties

Haha, wat een grap. Dat ze zo een graantje mee willen pikken, niet te geloven.
Als je zo nodig iets versleuteld wil versturen; koop een blackberry… Of is BBM op de andere platforms ook versleuteld?
@e1000bmw523i: Nee, je betaalt voor Blackberry internet ook meer voor de Blackberry secure servers.
top is dat
Tot “Amrikaanse encryptiebedrijf” was het misschien nog geloofwaardig daarna niet meer.
@mashell: My thoughts exactly. Backdoor voor Amerikanen standaard ingebouwd.
Ik heb het idee dat het juist makkelijker word voor de Amerikanen om de kwaadwillenden te “lokken” met “versleutelde” toestellen en netwerken.
Gongrijp vertrouw ik overigens wel.
Uiteindelijk is alles te ontcijferen. Enigma anyone…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).