Krachtige Intel Core i9 processors nu ook naar laptops

Auteur: , Geen reacties
Krachtige Intel Core i9 processors nu ook naar laptops

Sterke rekenkracht voor je mobiele computer.

Het is altijd een kwestie van tijd met nieuwe technologie├źn. Vorig jaar kwam Intel met een nieuwe generatie processors. De Core i9 chip was exclusief voor desktops, maar vandaag maakt het technologiebedrijf een nieuwe reeks chips voor laptops bekend.

Naast nieuwe Intel i9 processors, kondigt Intel tevens nieuwe i5 en i7 Coffee Lake processors voor laptops aan. Een laptop met de nieuwe techniek gaat ongetwijfeld een flinke bom duiten kosten, maar dan heb je ook wat in huis gehaald. De krachtigste is de Intel Core i9-8950HK. Deze processor kent een maximale kracht van 4.8 GHz met turbo boost. De nieuwe chips zijn volgens Intel 29 procent sneller in vergelijking met de vorige, zevende generatie.

Computergiganten staan altijd voor een uitdaging als het om laptops gaat. Waar desktops voldoende ruimte hebben om de techniek te huisvesten, beschikt een laptop over beperkte ruimte. Zo’n krachtige processor kan bovendien behoorlijk warm worden. De juiste koeling is essentieel om problemen te voorkomen. Dit is dan ook de reden dat desktops altijd voorrang hebben op laptops als het gaat om bijvoorbeeld nieuwe processors.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).