Kudt-idee: een film over emoji’s

Auteur: , Geen reacties
Emoji film

Maar wel een idee dat $1.000.000 waard is.

Of in elk geval een bedrag in die richting.

In een van de eerste scenes van de nineties-film The Player zien we hoe een Hollywood-bons de hele dag aan zijn bureau zit en luistert naar mensen die film-ideeën pitchen. Allemaal hebben ze niet meer dan een paar minuten om met dat ene geniale idee op de proppen te komen – wat vrijwel niemand lukt. Volgens het boek Rijk door 1 zin van regisseur Paul Ruven (bekend van geniale films als Filmpje! en Het Bombardement) kun je van zo’n ideetje stinkend rijk worden – als het toevallig het idee is waar de Hollywoodbonzen een bak geld tegenaan willen smijten.

Lang verhaal kort: op een gegeven moment moet er dus iemand tegenover zo’n filmbobo hebben gezeten, en hebben gezegd: “Mijn idee is om een film te maken over emoji’s”, waarop de bobo zei: “Geniaal idee, gaan we doen, hier heb je zeven ton.” Maar daarmee is het nog niet af, want de ideeënman moet hebben geantwoord: “Ik wil meer hebben, want Paramount biedt er al acht.” Uiteindelijk is Sony Pictures de gelukkige die de film waarin Emoji’s de hoofdrol spelen mag maken -nadat ook Paramount en Warner belangstelling hadden getoond.

Details zijn schaars, maar volgens Deadline gaat het bedrag in ieder geval richting de zeven cijfers. Dat er serieus geld tegenaan gegooid wordt blijkt ook uit het feit dat de studio die hem mag maken ook verantwoordelijk is voor de kaskraker (en ook bij recensenten positief ontvangen, overigens) Cloudy with a chance of meatballs. De schrijvers zijn Eric Siegel en Anthony Leonidis.

Het lijkt wel alsof films met de online cultuur als thema hip zijn. Onlangs verscheen het unaniem neergesabelde Adam Sandler-vehikel Pixels. Het beste dat je daar over kan zeggen is dat Waka Flocka Flame de theme-song doet.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).