LaCie Fuel: een draadloze harde schijf voor je iPhone & iPad

Auteur: , 2 Reacties
LaCie Fuel

Een harde schijf die zijn eigen WiFi-netwerk creëert en in verbinding staat met je iPad of iPhone, die qua opslagruimte uit hun voegen barsten omdat je er van Tim Cook en Co. geen losse SD-kaarten in mag steken. Een uitkomst?

LaCie denkt van wel. De zojuist aangekondigde Fuel is namelijk een externe harde schijf met 1TB aan opslagruimte en een aantal bijzondere functies. Je kunt er tot maximaal vijf apparaten draadloos op aansluiten, HD-content kan vervolgens naar drie apparaten worden gestuurd. Dit allemaal zonder dat je hem hoeft aan te sluiten op het internet, de WiFi-verbinding is vooral om gegevens van het ene naar het andere apparaat te sturen. Zo kun je ook content streamen via Apple’s Airplay. Op een iOS-apparaat toegang tot de opgeslagen gegevens krijgen gaat met de Seagate Media app.

WiFi hotspot

Wat als je wel een draadloze verbinding met de LaCie Fuel wil maken, maar ook een internetverbinding wilt behouden? Dan kun je ‘m als WiFi hotspot inzetten. De LaCie Fuel maakt verbinding met het internet en deelt deze met maximaal 4 apparaten. Ook is-ie gewoon via een USB 3.0-poort aan te sluiten op je apparaten, daarmee laadt je hem tevens op. Zonder stroomvoorziening houdt de harddisk het op zijn accu 10 uur vol.2 reacties

Kijk ,dat is nog eens een goed idee!
Awesome uitkomst, prijs?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).