Let op: 5x zoveel malware voor je Mac

Goh wat onverwacht
Ja, niet gewoon vijf keer zoveel, maar vijf keer zoveel als in de vijf voorgaande jaren bij elkaar!

Goed, het is een meting die wordt genoemd in een persbericht, dus je moet het met een korreltje zout nemen. Maar Bit9 + Carbon Black deden tien weken lang metingen en telden toen 948 verschillende bedreigingen voor je Macje. Dat bevestigt wat hun concurrenten onlangs ook al maten.

Dit was dus in tien weken, terwijl er van 2011 tot en met 2014 180 bedreigingen werden gemeten. Dat is de prijs die de doorgewinterde Mac’ers moeten betalen voor de populariteit van hun vroegere obscure besturingssysteem. Dankzij de iPod, iPads, en iPhones worden er ook meer van die computers verkocht en daardoor is het ook steeds leuker om malware te maken.

De onderzoeksnerds verwachten dat de resultaten uit het verleden toch een garantie zullen zijn voor de toekomst. In de komende maanden zullen er dus steeds meer berichten over malware opduiken. Let dus op wat je allemaal op je computer toelaat.

Nog geen reacties

  1. Ik moet altijd erg hard lachen als mac gebruikers roepen dat ze geen antivirus oid nodig hebben want mac krijgt geen virussen. En ja er zijn nogsteeds heel veel mac gebruikers die in dat sprookje geloven.

  2. Ik moet altijd erg hard lachen als mac gebruikers roepen dat ze geen antivirus oid nodig hebben want mac krijgt geen virussen. En ja er zijn nogsteeds heel veel mac gebruikers die in dat sprookje geloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *