Lightpaper: LED-lampen zo dun als papier

Auteur: , 2 Reacties
Lightpaper

Lightpaper doet zijn naam eer aan, deze LED-lampjes zijn namelijk net zo dun als een normaal papieren blaadje.

Speciale inkt is het wondermiddel dat deze velletjes licht laat geven. In de inkt zitten talloze kleine LED-lampjes verstopt, die reageren op elektriciteit. Lightpaper van Rohinni gaat hiermee een stuk verder dan andere oplichtende inktsoorten die na een tijdje vervagen. Omdat Lightpaper het gewoon blijft doen kun je het papieren lampje in allerlei creatieve vormen knippen en aan je muur hangen.

Auto-LED-logo

Verfijnen
Rohinni heeft overigens nog wel wat suggesties waar we dit lichtpapier voor kunnen gebruiken, wat dacht je van je autologo laten oplichten, of je slaapkamer een kunstzinnige make-over geven met geometrische lampen. Rohinni is nog bezig met het verfijnen van de techniek, en wil in de toekomst een perfect egaal lichtbeeld maken. Dit lukt nu nog niet omdat de LED-lampen niet gelijkmatig verdeeld kunnen worden over het vel.

Op dit moment probeert Rohinni hun Lightpaper aan andere bedrijven te verkopen, zodat zij het kunnen produceren of in hun producten kunnen verwerken. Het is dus nog maar de vraag of we in de toekomst een paar velletjes van dit LED-papier kunnen kopen.2 reacties

Leuk!
Dit lijkt mij énorm veel toepassingen te hebben wanneer het product afgewerkt op de (professionele) markt komt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).