Lol: Family Guy laat gejat YouTube-filmpje verwijderen

Double Drible
Een YouTube-filmpje waarvan meer dan tien seconden werden gebruikt door Family Guy is van YouTube verwijderd omdat het dan weer het copyright van Family Guy zou schenden.

Zo bizar dat het niet in een titel te vatten valt. Het gaat om deze aflevering van Family Guy, met een fragment uit de NES-game Double Drible:

[gv data=”Bm84_r5s7qA”][/gv]

De originele clip toont een glitch in de game, waardoor het mogelijk is min of meer automatisch driepunters te scoren. Zoals je kunt zien draait de scene uit Family Guy daar ook om. Bij de originele upload door sw1tched stond deze omschrijving:

This is an automatic shot my brothers and I found on the NES Double Dribble back in the 80’s when it was released. I know others know this also, but as long as you release at the right point it is automatic. The half court shot I took at the end goes in 80% of the time, but i didn’t want to keep recording….HAHA,”

Het is maar de vraag of Fox het recht heeft om een YouTube-video zomaar integraal in Family Guy te plakken. Dat is echter niet het grootste probleem (waarschijnlijk is de uploader daar nog best blij mee). Echt weird is dat de originele game-clip vlak na de Family Guy-uitzending van YouTube verwijderd werd wegens copyright-schending.

Waarschijnlijk gaat het hier om een geautomatiseerde DMCA-klacht en heeft een bot genoeg overeenkomsten gezien tussen aflevering en game-video om tot verwijdering over te gaan. De clip stond al zeven jaar op YouTube.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *