Lumera: gemakkelijk camerafoto’s delen op sociale media

Auteur: , Geen reacties
lumera

Met je smartphone deel je met een druk op de knop al je foto's met je vrienden, maar voor de meeste professionele spiegelreflexcamera's gaat dit niet op. De Lumera voegt deze functie aan iedere camera toe.

Ook camera’s zonder ingebouwde wifi kunnen nu gemakkelijk hun kiekjes delen op de populairste sociale media. Alles wat je hoeft te doen, is het Lumera blokje in het statiefgaatje onder je camera schroeven en met een kabeltje verbinding maken met de mini-USB poort in je camera. Daarna kun je kiezen op welke social media je de foto’s wilt delen, waarna je niet meer je telefoon uit je broekzak hoeft te halen, de rest gaat automatisch.

Extra functies
Een speciale app voor je telefoon zorgt bovendien voor wat extra handige functies. Zo kun je middels je smartphone zien waar de lens van je camera op dat moment naar kijkt, kun je een timelapse instellen en alle instellingen van je camera op afstand wijzigen.

Ook fotografen die niets hebben met Instagram, Facebook en Twitter kunnen Lumera overwegen. Het kastje is namelijk ook gemakkelijk via USB te verbinden met een externe harde schijf, wat goed uitkomt als je geheugen van je camera bijna vol is, en je nog een tijdje te gaan hebt voordat je bij je pc of laptop aankomt.

Lumera

Kickstarter
Het enige probleem is dat Lumera voorlopig alleen met Nikon en Canon spiegelreflexcamera’s werkt. Op de Kickstarterpagina van Lumera staat een (flinke) lijst met alle modellen die op dit moment ondersteunt worden. Op diezelfde pagina proberen de bedenkers genoeg geld te verzamelen om hun uitvinding op de markt te krijgen. Voor een donatie van 125 dollar krijg je in mei 2015 jouw eigen exemplaar thuisgestuurd.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).