Lytro Immerge is de ultieme VR camera

Smile!
Allemaal superleuk die VR-brillen die ze maken, maar wat ga je ermee bekijken?

Steeds meer fabrikanten komen op de markt met Virtual Reality brillen. Geweldig materiaal om ongenadig hard mee misselijk te worden. Maar met VR kan je tot nu toe voornamelijk door computerwerelden lopen. Niet echt inspirerend.

Enter Lytro, het bedrijf dat je al kent van de lichtveldcamera. Dat is een camera die je achteraf kunt scherpstellen. Het was revolutionair toen ze een paar jaar geleden hun camera voorstelden. Een soort langwerpig pijpje. Echt een succes werd het niet, want ook bij Lytro geldt: wat moet je ermee? Nou, VR beelden schieten.

En ja, dat is een handig idee, in de VR wereld moet je kunnen scherpstellen op het punt waar je naar kijkt, dat is dus nadat de foto genomen is. Maar je moet ook in de rondte kunnen kijken. Dus Lytro ging aan het ontwerpen en presenteert nu de Lytro Immerge. Een balvormige camera waarmee je 360 graden beelden kunt schieten die je achteraf kun scherpstellen.

Daar kunnen ze toch ineens een goed idee in handen mee hebben, met al die VR-brillen die gepresenteerd worden.Vanaf het eerste kwartaal van het volgende jaar kun je een Lytro Immerge huren (of kopen als je echt heel veel geld hebt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *