Man die drone bij Witte Huis liet crashen was dronken

Auteur: , 3 Reacties
Man die drone bij Witte Huis liet crashen was dronken

Eerder deze week troffen veiligheidsbeambten een drone aan in de tuin van het Witte Huis. De POTUS was op het moment van impact niet thuis - hij was met zijn vrouw op staatsbezoek in India - maar de Secret Service zat er behoorlijk mee in de maag.

Na de vondst besloot de Secret Service de tuin van de presidentiƫle woning volledig uit te kammen. Ooggetuigen melden dat de drone, een DJI Phantom, laag over het Witte Huis vloog voordat hij neerstortte op het gazon. Direct nadat hij was gevonden, arriveerden politie, brandweer en ambulances bij het Witte Huis.

De piloot van de drone heeft zich vlak na het incident gemeld bij de Secret Service. Het gaat om een medewerker van de National Geospatial Intelligence Agency (NGA). Hij zou dronken zij geweest toen hij om drie uur ’s nachts met de DJI Phantom van een vriend aan de haal ging. De Secret Service wil dat hij wordt vervolgd, al is het alleen maar om een voorbeeld te stellen.

Het was wel opmerkelijk dat het radarsysteem van het Witte huis de drone, met een spanwijdte van zo’n 60 centimeter, niet heeft opgemerkt. Na de ontdekking van de drone klonk er direct kritiek aan het adres van de presidentiĆ«le bewaking. Die lag in september vorig jaar ook al onder vuur toen een man uit Texas erin slaagde over het hek rond het Witte Huis te klimmen en gewapend met een mes de residentie van Obama binnen te gaan.3 reacties

Oooh hij was dronken. Wat moet dat een super geruststelling zijn voor His Presidents Secret Service. Als hij nuchter was geweest had hij het natuurlijk nooit gedaan. “Don’t drink and drone!” Zouden er nu al meer mensen geprobeerd hebben boven het witte huisje te vliegen en een beetje te filmen, of wat explosieve “pakketjes” te bezorgen?
Uhm, ik kan me vergissen maar volgens mij is de body van de Phantom slechts 35cm, en inclusief propellers kom je naar mijn weten op zo’n 50cm just saying..

Des al niet te min is het te makkelijk om met een drone boven bepaalde plekken te komen.
@dirkalblas: Met de propellorbeschermers erop geschroefd zou je de 60 cm makkelijk moeten kunnen bereiken, lijkt me.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).