Mark Zuckerberg gaat klimaatverandering oplossen

Auteur: , 1 Reactie
Klimaat

Nadat we eerder berichten dat Bill Gates met een project voor schonere energie kwam blijkt nu ook de Facebook-oprichter van plan te zijn steentje bij te dragen.

Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla Chan hebben namelijk samen met Gates de Breakthrough Energy Coalition opgericht om te investeren in schone energie wereldwijd. Leden van de nieuwe organisatie zijn onder meer Richard Branson, Jeff Bezos, Jack Ma, en Masayoshi Son.

Het nieuws komt precies op tijd voor de klimmaattop die deze week in Parijs wordt gehouden. Tijdens dat event zullen Gates en Obama waarschijnlijk een ander nieuw initiatief onthullen, dat de naam Mission Innovation draagt. Dat project moet zorgen dat er meer geïnvesteerd wordt in onderzoek naar schone energie. 19 landen hebben zich al aangesloten bij Mission Innovation en dit moet leiden tot een toename van geld voor onderzoek en ontwikkeling tot 20 miljard dollar in 2020. De twee nieuwe projecten zijn aparte initiatieven, maar zullen nauw samenwerken.1 reactie

Schone energie, ik juich het toe. Maar dat er sprake is van Global Warming door ons mensen veroorzaakt is een schandalige leugen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).