Marvel’s Legion seizoen 2 wordt nog… vreemder (trailer)

Lekker met telekinese spelen
De teaser trailer geeft een beetje prijs over de richting van het tweede seizoen.

Marvel’s Legion (uitgezonden op FX) verwierp vorig jaar alle conventies omtrent superheldenseries en zette daarmee een stevige serie neer die op veel fronten – behalve de matige CGI (waarschijnlijk door een klein budget) – alle concurrentie omver blies. Maar buiten het psychedelische en mysterieuze verhaal was Legion vooral vreemd. Heel erg vreemd. Fans van de serie kunnen om die reden uitkijken naar seizoen 2.

Legion pakte het anders aan dan andere superheldenseries. In plaats van het semi-realistische (en daarmee ronduit bespottelijke) karakter van matige Marvel-shows als Jessica Jones en The Defenders, is Legion in beginsel een sci-fi-serie. Dat geeft de schrijvers de ruimte om meer uiteenlopende krachten te ontwikkelen, in plaats van de onsterfelijkheid van Luke Cage, de kung-fu-fratsen van Dare Devil of de ‘heel hard slaan’-superkracht van Iron Fist.

[gv data=”apAsoxibvdg”][/gv]

Die uiteenlopende krachten zijn bijvoorbeeld het controleren van anderen, het verwisselen van lichaam met degene die je aanraakt of – zoals bij hoofdpersoon David – telekinese en het volledig overstijgen van tijd en ruimte. Ja, die superkrachten zijn moeilijk op beeld vast te leggen, maar Legion deed dat ondanks hier en daar karige CGI ontzettend goed. Kijk maar naar de bovenstaande scène.

Seizoen 2 lijkt voort te borduren op het psychedelische sci-fi-aspect van het eerste seizoen. Zonder al te veel te verklappen, lijkt het tweede seizoen verder te gaan waar het eerste seizoen ophield. David weet niet meer wat er gebeurd is, maar ‘The Shadow King’ zal de hoofdzakelijke bad-guy worden. Het ziet ernaar uit dat de duistere mutant nog steeds mensen onder zijn controle heeft. Ik ben in elk geval benieuwd wat voor bijzondere mutanten-krachten de show volgens seizoen voor ons in petto heeft. Op 3 april kunnen we weer gaan genieten.

[gv data=”HmBIn9De-Yc”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *