McLaren F1 Supercar maakt gebruik van antieke Compaq

Auteur: , 3 Reacties
Compaq F1

Of nou ja, antiek. Maar voor computerbegrippen is een leeftijd van 20 jaar niet bepaald gloedjenieuw te noemen.

De 20 jaar oude laptop is een integraal onderdeel van de nog 100 F1s in roulatie, zo ontdekte men tijdens een bezoekje aan de autobouwer. Een medewerker van McLaren Special Operations vertelt:

“The reason we need those specific Compaq laptops is that they run a bespoke CA (Conditional Access) card which is installed into them.The CA card is an interface between the laptop software (which is DOS-based) and the car.”

Moderne PC’s gebruiken smart- of USB-cards om data te raadplegen en de F1 van McLaren is daar niet compatible mee. Naast goud en Kevlar vinden we in de F1 dus ook… Compaq. Dat bedrijf werd in 2011 overgenomen door HP. Het bleek een behoorlijke kostenpost.

Dus yep, een supercar van meer dan tien miljoen dollar is voor zijn functioneren afhankelijk een computer van midden jaren 90, gemaakt door een inmiddels niet meer zelfstandige fabrikant. Voor een paar honderd dollar heb je dus een stukje auto-historie in handen. (via autoblog.nl)3 reacties

Waarom artikels overnemen van autoblog? Jullie zitten toch onder dezelfde koepel? Eerder ook al met het seksen in autonome auto’s.
@Yeelen: waar zit nou precies het probleem? Er zit in dit artikel toch een overlap tussen beide interesses?
@Maarten123: Jazeker, maar voordien werd er dan gelinkt tussen de twee sites. Nu heb je twee verschillende artikels op twee websites van de groep, ik vraag me gewoon af waarom het nu zo gebeurt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).