Meer details iPhone 5se: chipset, opslagcapaciteit

Auteur: , Geen reacties
iPhone 5se

Nieuws over Apple's nieuwste smartphone bereikt zojuist het internet. Uiteraard een insta-click op

Interessante geruchten van 9to5Mac over de iPhone 5se vonden zojuist hun weg naar de internets.

De nieuwste 4-inch smartphone van Apple gaat de 5se heten, zo werd afgelopen week bekend, en inmiddels weten we ook dat hij ergens halverwege maart verkrijgbaar zou moeten zijn. Deze verbeterde versie van de 5s krijgt een snellere chipset, Apple Pay, en gebogen glas aan de zijkanten zoals bij de iPhone 6 en 6s, zoals je kon lezen in dit artikel. Welnu, inmiddels weten we meer van de 5se, en wat dat is gaan we je nu vertellen.

Er zou sprake zijn van verschillende prototypes die de ronde doen op de Apple-campus. Sommigen zijn voorzien van A8 en M8-chips, maar sommigen ook met de A9 en M9, die aanwezig zijn in de iPhone 6s. Nu melden anonieme bronnen dat het daadwerkelijke toestel waarschijnlijk varianten op deze laatste chips krijgt, de A9 en M9 dus. De M9 maakt always-on Siri mogelijk, waarbij je op elk moment tegen de virtuele assistent kan praten. Apple zou voor deze chips kiezen omdat de iPhone 7 alweer een generatie verder is (A10/M10) en het geen toestel op de markt wil brengen met wat het dan beschouwt als een verouderde chipset. De komst van de 5se zal verder het einde betekenen voor de 6 en 6 Plus: het ‘basis-elftal’ van de iPhone wordt dan de 5se, 6s en 6s Plus. De prijzen zouden vergelijkbaar zijn met die van de 5s, die uit de roulatie verdwijnt, en de aankondiging zou op 14 maart plaatsvinden, via een event danwel een online-aankondiging. Mogelijk is er dan meteen ook nieuws over de Apple Watch en mogelijk zelfs een AirPad 3.

Tot slot heugelijk nieuws over de opslagcapaciteit. Zeker, wederom is er een 16GB-versie beschikbaar die je ongetwijfeld binnen een aantal weken volgepropt hebt, maar de versie met meer opslag heeft geen 32, maar 64GB.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).