‘Meer tweaks mogelijk zonder root in Android O’

Zoveel apps gebruiken we echt op onze telefoons
In de nieuwe softwareversie wordt rooten een stuk minder aantrekkelijk.

De nieuwe versie van Android laat nog een tijdje op zich wachten. Hoewel Android O nu al op een select aantal toestellen te gebruiken is in bèta-variant, komt de officiële versie pas dit najaar. Op het I/O-evenement hebben we echter al heel wat van de mogelijkheden van de nieuwe systeemversie kunnen aanschouwen.

Wat Google echter niet meteen bekendmaakte op dit evenement is dat Android O aangepaste thema’s ondersteunt. Op dit moment is het natuurlijk al mogelijk om uitgebreide thema’s te installeren op Android-apparaten, maar deze vereisen vaak een root.

Op XDA merkten ze op dat in de Android O Developer Preview er de mogelijkheid bestaat om uit twee thema’s te kiezen. Hoewel het aanbod op dit moment niet groot is, kunnen we dit zien als een welkome ontwikkeling. Wanneer er namelijk meerdere thema’s (beschikbaar) gemaakt zullen worden voor Android O, wordt rooten voor sommige mensen overbodig. Zeker nu enkele bedrijven vol voor de aanval kiezen tegen deze gebruikers.

Het valt echter niet uit te sluiten dat Google deze feature op het laatste moment nog uit de consumentenversie haalt, aangezien het bedrijf wel eerder dit soort streken uit heeft gehaald.

Android O thema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *