Men geeft nog steeds veel geld uit aan GTA: Online

Men geeft nog steeds veel geld uit aan GTA: Online
In-game aankopen zijn een fortuin waard.

Het was een meesterzet van uitgever Take-Two en ontwikkelaar Rockstar Games om niet alleen Grand Theft Auto 5 met een single player uit te brengen, maar ook in vorm van een multiplayer onder de naam GTA: Online. De game werd in 2013 uitgebracht en is vandaag de dag nog steeds de thuishaven van duizenden en duizenden spelers.

Waarschijnlijk had Rockstar geleerd van het verleden. GTA: San Andreas kende geen officiële multiplayer, maar via online servers van derde partijen waren multiplayer sessies mogelijk. Jaren na de release van San Andreas was deze multiplayer nog een hit. Een multiplayer waar Rockstar Games en Take-Two natuurlijk geen cent van meeprofiteerden.

Hoe anders is dat met GTA: Online. Take-Two heeft bekendgemaakt dat de winst dit jaar tot nu toe met 39 procent is gestegen in vergelijking met dezelfde periode, een jaar geleden. In het eerste fiscale kwartaal harkte het bedrijf 540,5 miljoen dollar binnen. Voor een groot gedeelte zijn de in-game aankopen van de online games van Rockstar verantwoordelijk voor de inkomsten.

Naast GTA: Online maken Red Dead Online, Civilization VI, NBA 2K19 en de Borderlands-games deel uit van het huidige portfolio van Take-Two.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *