Met de Minipresso zet je in een handomdraai verse koffie

Met de Minipresso zet je in een handomdraai verse koffie
Omdat het meezeulen van een thermoskan zó 2013 is.

Oké, een thermoskan heeft wel een aantal voordelen op deze Minipresso, want bij dit koffiesysteem moet je eerst voor gemalen koffie en heet water zorgen, dus misschien niet optimaal voor onderweg. Maar als je écht overal toegang wil hebben tot verse espresso, dan kan dit best handig zijn. En hij is cheap, maar daarover later meer.

Hoe werkt de Minipresso?

Tamelijk simpel. Schroef de Minipresso uit elkaar, vul de koffieadapter met gemalen koffiebonen, stamp het aan, gooi heet water in het reservoir, en schroef het weer in elkaar. Als je vervolgens genoeg druk op het systeem zet middels het ingebouwde handpompje, stroomt de espresso als vanzelf uit de onderkant. Als dat te veel werk is kun je er ook gewoon losse capsules van Caffitaly insteken.

Check de video hier beneden voor een demonstratie:
[gv data=”lSppIjPSxyc”][/gv]

Het lijkt allemaal erg op de populaire Handpresso, maar die gaan voor prijzen van boven de honderd euro weg. De Minipresso, van het Hongkongse Wacaco, gaat daarentegen slechts 39 dollar kosten, omgerekend 30 euro. De makers van de Minipresso laten weten dat de eerste exemplaren in 2015 zullen worden verzonden. Pre-orderen kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *