Met deze bionische knie ren je de Nijmeegse vierdaagse uit

Auteur: , 1 Reactie
Levitation

Tip: doe een lange trainingsbroek aan. Niemand die het doorheeft.

De bionische knie is vooral een hulpmiddel voor mensen die kampen met een verlamming. De Levitation van Spring Loaded Technology is echter ook voor een gezond mens te gebruiken. Het systeem slaat energie op als jij je knie buigt en geeft deze energie weer vrij wanneer je je knie recht. Volgens de makers moet dit je het gevoel geven alsof je tussen de 25 en de 45 kilogram minder zou wegen.

Het Indiegogo project wist in twee dagen al 120.000 dollar op te halen. Dit bedrag komt niet uit de lucht vallen. Het concept stond een jaar geleden ook al op de crowdfundingsite, maar dit keer gaat het om een versie die klaar is voor de verkoop. De Levitation gaat 2.500 dollar kosten in de winkel. De eerste modellen gaan via Indiegogo weg voor 1.200 dollar. In de VS is het hulpmiddel zelfs voor 80% te declareren bij een zorgverzekeraar.1 reactie

Jammer alleen dat het niet is toegestaan de Vierdaagse uit te rennen… Ik vraag me af in hoeverre deze techniek ook werkt als je er in wandeltempo mee voortbeweegt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).