Met Android Wear wordt je leven nog makkelijker

Met Google Wear wordt je leven nog makkelijker
Tijdens Google I/O hebben we voor het eerst kunnen zien hoe Android Wear in het dagelijks leven gebruikt kan worden.

Zo wordt de presentatie geleid door David Singleton, hij is sinds 2011 verbonden aan Google en werkzaam als engineering director. In de presentatie horen we David vertellen over het succes van Android Wear en dat meerdere fabrikanten al wearables op de markt gaan brengen met het OS. Voor ontwikkelaars is het dan ook erg simpel om apps te ontwikkelen, omdat zij dat al eerder deden voor Android op de telefoons.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen gemiddeld 125 keer per dag hun telefoon checken. Eén van de redenen waarom Google Android Wear heeft ontwikkeld; om dit getal naar beneden te brengen. Android Wear werkt met kaarten waar je doorheen kunt scrollen. Zo is de standaard kaart altijd een klok. Als je naar boven of beneden swipet worden er meer kaarten zichtbaar.

Wanneer je wakker wordt kan je met een simpele swipe-beweging meteen zien wat voor het weer het die dag wordt. Als je dan verder swipet kan je bijvoorbeeld een melding krijgen dat er die dag nog een pakketje wordt bezorgd. Het horloge werkt ook met spraakherkenning, zo horen we David tegen het horloge zeggen; “Okay Google, remind me to check my mailbox when I get home.”

Android Wear

En ja hoor, even later krijgt hij een melding op zijn LG-horloge waarin de laatste binnengekomen mails zichtbaar zijn. Zodra hij de mail gezien heeft kan hij het wegswipen, datzelfde gebeurt dan ook op zijn telefoon. Met de commando Ok Google, take a note kan je het horloge notities laten maken die dan op een andere kaart weer zichtbaar worden.

Zodra je gebeld wordt kan je het gesprek direct aannemen, of je kan uit een paar vaste reacties kiezen. Je kunt kiezen voor Can’t talk right now! of andere mogelijkheden. Als je naar beneden swipet zeg je Do not disturb, waardoor je telefoon meteen stil wordt.

Android Wear

De afspraken in je agenda herkent Google Now ook en hierdoor zal Android Wear de kaarten op je telefoon aanpassen. Zo zie je dan direct de reisinformatie, de tijd van de afspraak en eventuele notities die je gekoppeld hebt. Het horloge kan ook herkennen dat je aan het rennen bent en meteen de hartslagmeter tonen. Dit zijn slechts een paar kleine voorbeelden van de mogelijkheden die een wearable met Android Wear biedt.

Google maakt zelfs een volledige SDK beschikbaar zodat iedereen aan de slag kan om een custom UI te maken. Je kan zelfs eigen stem commando’s programmeren en informatie versturen tussen je tablet, telefoon en wearable. (foto: Techcrunch)

[gv data=”QrqZl2QIz0c”][/gv]

[lg_folder folder=”Google/Android_Wear/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Ik heb momenteel en zo goed als waardeloze Samsung Gear Fit om mijn pols. Kan niet wachten totdat ik deze kan vervangen door een Moto 360. Wat een prachtige wearable!

  2. Knightrider praatte 25 je geleden al tegen zijn horloge….

    Maarum, ik zou maar even wachten waar Apple mee komt… Ik denk dat het Google overtreft!

    • @napo: Dat lijkt me voor jou de beste optie, afgeleid uit het feit dat je jouw bericht met de iPhone app geplaatst hebt. Je zou schrikken van de ongelofelijke mogelijkheden van Android, vergeleken met de gesloten grot die Apple heet.

        • @Donstil: Ongeacht wat frietjemet heeft is er geen woord aan gelogen. De mogelijkheden voor android wear zijn heel groot, de SDK is voor zowel android als android ware het zelfde dus het ontwikkelen van een app voor een android ware device is peanuts. Het kost een developer weinig moeite om een android ware app aan te leveren bij de reguliere android app.
          De test SDK is al een tijd beschikbaar, nu is ook de definitieve SDK ook beschikbaar en er zijn al veel premium apps met ondersteuning. Van apple’s horloge is nog niets bekend, maar het zal iets vergelijkbaars worden. Feit is wel dat als je een telefoon van een bepaald type hebt dat je dan het beste af bent met de wearables van het zelfde platform. Android ware is een goed platform dat er voor kan zorgen dat niet iedereen om de 2 minuten zijn telefoon pakt. Je kan als je in een meeting zit met 2 vegen over je horloge een binnenkomend gesprek weigeren en direct een berichtje sturen dat je later terug beld zonder je telefoon uit je zak te halen.
          En hoe vaak missen mensen wel geen oproep omdat hun telefoon in een tas zit en ze hem niet horen of voelen? Met een smartwatch om je pols merk je beter wanneer je gebeld word.

          • @MrSkyline: Ik draag al anderhalfjaar een Pebble, werkt top!
            Had graag gezien dat de Motorola 360 ondersteuning zou krijgen voor IOS maar dit zit er helaas niet in.

            Daarom hou ik het maar bij de Pebble (steel tegenwoordig).

            Frietketel post alleen wel vaker echt Android fanboy getinte berichten. Vandaar dat ik reageerde.

          • @Donstil: Ondersteuning voor IOS zou naar mijn idee eerder moeten worden gezocht in de apps voor IOS, zoals google Now of een speciale android ware IOS app die de koppeling verzorgt, ik zie niet in waarom het later niet compatible zou kunnen worden, al zal het altijd het beste samen werken met een android toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *