Met Post-It Plus kun je al je kleefbriefjes digitaal verzamelen

Met Post-It Plus kun je al je kleefbriefjes digitaal verzamelen
Is er in het digitale tijdperk nog wel ruimte voor de beroemde gele Post-it-briefjes? Mocht je ze nog veelvuldig gebruiken, dan kun je ze voortaan ook digitaal indexeren.

We weten niet of 3M, het Amerikaanse bedrijf achter Post-it, de verkopen van de gele plakkers ziet teruglopen nu er talloze apps zijn waarin je razendsnel aantekeningen kunt maken, maar ze proberen de Post-it notes wel alvast een plek in de digitale wereld te geven met de recent uitgebrachte Post-it Plus app.

De Post-it Plus app herkent automatisch gefotografeerde kleefnotities en verzameld deze in een handig bordoverzicht, waar je tot 50 Post-its kunt verzamelen. De tekst op de Post-its kun je niet aanpassen, de achtergrondkleur en de volgorde wel. 3M richt zich hiermee vooral op bedrijven, want de borden met Post-its zijn naar wens in te richten en kunnen gedeeld worden met collega’s. Wanneer je een bord af hebt, kun je deze delen via e-mail, sms, sociale media, Dropbox, Evernote of direct converteren naar een PDF-, PowerPoint-, Excel- of zipbestand. Je kunt ook eerst meerdere borden met elkaar combineren voordat je ze verstuurd.

Al met al een aardige 2.0-manier met Post-its te blijven werken, want geef toe, die gele plakbriefjes gaan voorlopig nergens heen. Veel te handig.

De gratis app is vooralsnog alleen verkrijgbaar voor iOS. Of er ook een Android- of Windows Phone-versie komt is nog niet bekend.

[gv data=”l_GbqcPTcjU”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *