Sorteer je sociale contacten met Shryne

Shryne
Foto’s van Instagram en Facecbook, screenshots, WhatsApp-berichten en sms-jes, met Shryne zorg je dat alles per contact gesorteerd is. Zo vind je gemakkelijk een herinnering terug – of gewoon de informatie die je nodig hebt.

Of je nu het type bent dat mooie momenten wil herbeleven of juist het soort persoon dat een strategisch voordeel ten opzichte van de concurrentie wil behalen: met Shryne zorg je dat je altijd snel over de gewenste informatie beschikt (iOS-only momenteel, sorry jongens).

We hebben allemaal wel eens het idee dat we dingen wel opslaan, maar ze toch kwijtraken, simpelweg omdat de hoeveelheid screenshots, foto’s en apps te groot wordt om het allemaal te overzien. Zo krijgen foto’s en communicatie iets vluchtigs, hoewel het in principe allemaal toegankelijk moet zijn. Voor die toegankelijkheid zorgt Shryne, door je de mogelijkheid geven al dit materiaal per contactpersoon te rubriceren. Dat is gewoon handig. Of je nu een bakvis bent die sinds twee weken een vriendje heeft, of een hedgefund-manager die een dossier aan wil leggen van de concurrentie. In de presentatie en marketing mikt Shryne wat meer op de bakvis, maar daar hoef je je niet door tegen te laten houden. Zeker niet vanwege het feit dat er in versie 2.0 een groot aantal analytische functies is ingebouwd, die je inzicht verschaffen in timing en frequentie van je communicatie.

En ja, uiteraard valt er iets voor te zeggen om het op deze manier sorteren en analyseren van menselijke communicatie ‘deprimerend’ te noemen, zoals dit artikel doet. Maar waar de een kil opportunisme ziet, ziet een ander gewoon mogelijkheden!

Het op de juiste plek plaatsen van je content kost wel wat tijd. Gelukkig is er een bijbehorende Mac-app die voor een tijdsbesparing kan zorgen. Die maakt het ook mogelijk om tekstberichten en Facebook-foto’s te downloaden, iets wat met de iPhone-app helaas niet mogelijk is. Een ander nadeel is dat de data op de servers van Shryne komt te staan. Bedenker en oprichter Aldo Cherdabayev stelt echter dat er op alles encryptie wordt toegepast en dat data nooit wordt doorverkocht of -gegeven. Een extra garantie wat privacy betreft ligt in het feit dat Shryne in Ierland gevestigd is, waar tamelijk strenge privacy-wetgeving bestaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *