Microsoft brengt Windows naar mini-apparaten

Auteur: , 1 Reactie
Windows on Devices

Microsoft heeft door dat het 'internet der dingen' nog eens heel groot gaat worden en zal morgen een Windows-versie voor kleine apparaten onthullen.

Windows on Devices

Morgen start in San Francisco de Build-conferentie waar Microsoft het onder meer over Windows Phone 8.1, tablets en Office zal hebben. Tegelijkertijd komen ze met Windows on Devices (site is offline, cache HIER), een OS dat kleine apparaten moet aansturen. Zelf noemen ze een koffiemok, pratende beer en een robot als voorbeeld. Vermoedelijk zal het ook beschikbaar komen voor wearables als slimme brillen en horloges, twee apparaten die Microsoft momenteel aan het ontwikkelen is.

Een quote van de site:

“Build a smart coffee mug, build a talking bear, build a robot, or build something else entirely. All this using a platform and tools you already know and love.”

Windows on Devices zal gebruik maken van Intels Galileo-bord, goedkope en kleine hardware met x86-processors die uitermate geschikt is voor de automatisering van huishoudelijke apparaten en het bouwen van robots. Een soort Raspberry P1-concurrent.

De techgigant benadrukt verder dat apparaten met het besturingssysteem verbonden kunnen worden met de cloud. We zullen morgen pas zien wat Microsoft allemaal voor slimme apparaten heeft verzonnen met Windows on Devices erop. De eerste SDK wordt deze lente vrijgegeven.1 reactie

En dan zeker weer de hoofdprijs betalen voor het besturingssysteem. Ik blijf gewoon trouw aan de raspberry pi. Fijn bordje waarvoor talloze besturingssystemen (gratis) beschikbaar zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).