Microsoft gaat schatrijk worden van Patience in Windows 10

Microsoft gaat schatrijk worden van Patience in Windows 10
Windows 10 gratis? Niet helemaal…

We vinden het een moedige stap van CEO Satya Nadella en zijn team om vanaf morgen Windows 10 als gratis upgrade van Windows 7 of 8(.1) aan te bieden. Maar tegen de tijd dat Windows 10 het meest gebruikte OS op kantoor is – iets dat nog wel even zal duren – klotst het geld tegen de plinten in Redmond.

Kantoorlemmingen kunnen zich in Windows 10 namelijk tegoed doen aan de Microsoft Solitaire Collection, een spellenverzameling waarin ook het immer populaire Patience is opgenomen. Deze ultieme vorm van doelloos tijdverdrijf is echter voorzien van, we kid you not, advertenties. Wie tijdens het verschuiven van kaartjes niet gestoord wil worden door deze ads, is genoodzaakt de Premium-variant aan te schaffen. In de VS betaal je daar $1,49 per maand voor. Of de kortingsprijs van $9,99 per jaar. Een fooitje voor de kantoorslaaf die Patience als een levensbehoefte ziet, uiteraard.

Microsoft gaat schatrijk worden van Patience in Windows 10

In Windows 8 hanteerde Microsoft een soortgelijke tactiek met advertenties, maar het grote verschil is dat het spel destijds niet standaard werd meegeleverd met het OS. In Windows 10 wel. Met het Premium-pakket krijg je ook meer punten in het spel TriPeaks en Pyramid, en levert het uitspelen van Daily Challenges meer munten op. Zó slim van Microsoft dit, zó slim.

PS. Wil je dat heerlijke overwinningsgevoel van Patience ervaren? Even HIER klikken.

5 reacties

  1. Dus nu gaat een spel als patience per maand kosten????????????? Per maand????????????? Hahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Hahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaahahahahahahahahahahhaahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahhaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhaahahhaahahahahhahahahahahaahhahaahhahaahahhahahahahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *