Microsoft slokt ongemerkt geheugen van je PC op

Microsoft Logo
Microsoft downloadt via automatische updates installatiebestanden van Windows 10 op computers die nog op Windows 8 draaien. Nu blijkt dat het niet de kleinste bestanden zijn.

Microsoft heeft toegegeven aan The Inquirer dat computers die automatisch updates aangevinkt hebben staan ongemerkt installatiebestanden van Windows 10 binnenharken. Kijkend naar de bestanden blijkt het doodleuk te gaan om data tussen de 3.5GB en 6GB. Het voordeel van het hebben van deze bestanden is dat de upgrade naar Windows 10 een stuk minder tijd in beslag neemt. Neemt niet weg dat de mensen die geen zin hebben om over te stappen opgeschept zitten met deze bestanden zonder dat ze het zelf misschien weten.

Om de installatiebestanden te verwijderen moet je uitwijken naar de verborgen $Windows.BT map. Of je stapt gewoon over op Windows 10 natuurlijk.

9 reacties

  1. Stel je moet echt gebruik maken van het Windows platform en daar is geen andere oplossing voor (Vanwege oude software die niet met zijn tijd mee gaat en daardoor niet werkt op andere platformen) dan is Windows 10 toch een prima compromis tussen meerdere kwaden?

    Updaten die hap dus.

  2. Meeste pc’s hebben minimaal 500gb aan boord. Gaat dus om 1%…

    Kan me trouwens niet voorstellen dat je niet zou willen updaten. Machines die met W8 zijn geleverd kunnen dat gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *