Microsoft Surface Go: budgetmodel nu ook in Nederland

Microsoft Surface Go
Een handige tablet voor een schappelijke prijs.

Microsoft heeft de Surface Go vandaag gelanceerd in Nederland. Het kleinste en meest betaalbare Surface-apparaat is voorzien van een 10 inch LCD-scherm met een resolutie van 1800 bij 1200 pixels. Er is ondersteuning voor de Surface Pen, maar die zal je bij interesse wel los moeten aanschaffen. Ook heb je de keus om een toetsenbord en een compacte muis erbij aan te schaffen.

Ondanks dat het om een goedkopere variant gaat, blijft de Microsoft Surface Go nog steeds een aantrekkelijk en krachtig alternatief. Ten opzichte van de reguliere versie behoudt de Surface Go bijvoorbeeld de variabele standaard, 8 megapixelcamera aan de achterkant en 5 megapixel frontcamera met gezichtsherkenning.

Qua hardware ben je voor het goedkoopste model aangewezen op een Intel Pentium Gold 4415Y, een dual-core processor afkomstig uit de Kaby Lake-serie. Er is 64GB aan intern opslaggheugen aanwezig, 4GB RAM en Windows 10 Home. In totaal ben je hiervoor 449 euro kwijt in Nederland.

Wil je echter een iets sterkere variant, dan ben je 599 euro kwijt. Daarvoor krijg je het volgende: 128GB SSD, 8GB RAM en Windows 10 Pro. Een Type Cover voor de Surface Go kost 100 of 130 euro voor de met stof beklede Alcantara-versie. De Surface Mobile Mouse zal je ongeveer 36 euro kosten.

[gv data=”XnZ_J3l_0z4″][/gv]

4 reacties

  1. Die 64GB-versie maakt gebruik van eMMC. Daar ga je waarschijnlijk niet blij van worden. Ik heb ergens een review gezien dat die 64GB-versie gewoon te langzaam is.
    Dus is alleen de duurdere variant een optie. Samen met een Type Cover ben je dan 700 euro kwijt.
    Da’s best veel. Ter info: Bij de MediaMarkt heb je nu de Surface Pro i5 inclusief Type Cover voor 859 euro.

    • @koeberg: Het grote probleem is dat mensen vaak Apps gewend zijn. Op windows zijn die er niet of nauwelijks.
      Dat betekent dus dat je veel via de browser gaat werken en met complete programma’s en die vreten geheugen en vreten cpu power.
      Leuk ding voor mensen die een superkleine Windows machine willen hebben, bijvoorbeeld de heren die Auto Ecu’s coderen enzo hebben hier wel wat aan.

      • @turbobrick: De Surface Pro heeft Windows 10 pro, dus volledige windows. Ik vermoed dat het tekort aan apps in de Windows store niet zo’n probleem voor mij gaat zijn.
        Waar Apparata al niet goed voor is. Ik had al vaker naar die Surface Pro gekeken, maar hij was me te duur. Ook de specs van de Surface Go vergeleken, want goedkoper. Maar toch te duur voor wat je ervoor krijgt.
        Vanmiddag schreef ik die reactie en pakte ik even de prijs van de Surface Pro erbij om die erbij te zetten. Toen zag ik pas dat ie nu flink in de aanbieding is.
        Ik heb ‘m vanavond besteld.

  2. Ik heb er naar zitten kijken, want het is een aardig apparaat. Gewoon voor lichte windows taken. Maar ja, voor 399 heb je dus niet heel erg veel. Trage harddisk drive, weinig geheugen, weinig werkgeheugen. Dus dan moet je naar de 8 GB gaan voor 599. Daar moet dan alleen wel even een typecover bij van 129 euro. Zit je al op 728 euro. Dat is serieus geld voor zo’n device. Maakt een iPad heel erg goedkoop. iPad is beter als tablet, en er zijn zat kleine laptops te vinden met betere specs. Jammer, want het idee van een compacte Microsoft Laptop is best aardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *