Microsoft werkt aan vibrerende, opwarmende sjaal

Auteur: , Geen reacties
Microsoft-Smart-Scarf

Microsoft zou aan een sjaal werken die je op afstand kunt bedienen met een smartphone app. De wearable-hype gaat naast je pols en je ogen nu ook strijden om je nek.

Het nut van een sjaal is om jezelf warm te houden, dus een sjaal die zichzelf opwarmt is niet eens zo’n gek idee. Onderzoekers bij Microsoft zijn naar verluid druk bezig met Project SWARM, wat staat voor Sensing Whether Affect Requires Mediation. Een hele dure term voor een sjaal die je op kunt warmen en kunt laten vibreren.

Gehandicapten
Deze vibraties zouden ingezet kunnen worden om de drager te masseren, wat voor een rustgevend effect moet zorgen. Dit moet vooral uitkomst bieden voor mensen met een handicap. Het eindproduct zou via sensoren stress moeten kunnen meten, zodat hij uit zichzelf kan beginnen met een massage.

Microsoft Research publiceerde er onlangs een verslag over, dat je hier kunt lezen. Het doel van het team is om de sjaal te blijven ontwikkelen, zodat de sensoren zo goed mogelijk weggewerkt kunnen worden en de slimme sjaal er zo normaal mogelijk uit komt te zien.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).