Minister Kamp: beltegoed moet langer houdbaar zijn

Auteur: , Geen reacties
Beltegoed langer houdbaar

Het ministerie van Economische Zaken is het zat dat consumenten hun bel- sms- en datategoed vaak maar één maand, of helemaal niet, mee kunnen nemen. Minister Henk Kamp eist dan ook dat de providers alternatieven aanbieden, je hebt er immers al voor betaald.

Eerder dit jaar gaf een meerderheid van de Tweede Kamer al aan dat klanten op dit vlak meer keus moeten hebben. De Consumentenbond berekende dat maandelijks 68 miljoen euro aan ongebruikt beltegoed in rook opgaat. Volstrekt krankzinnig natuurlijk.

Minister Kamp wil op dit moment nog niet zo ver gaan dat hij de aanbieders wil verplichten om tegoeden langer houdbaar te maken. Volgend jaar wordt de situatie opnieuw bekeken en als er dan geen verbetering zichtbaar is ten opzichte van de huidige situatie zal er ingegrepen worden. Henk Kamp wil dat consumenten straks kunnen kiezen:

“Consumenten die hun tegoed niet willen kwijtraken, moeten kunnen kiezen voor een abonnement dat dat voorkomt. Nu is die keuze er nauwelijks”

Het lijkt dus dat er wordt aangestuurd op een situatie waarbij consumenten kunnen kiezen uit twee soorten abonnementen. Een type abonnement waarbij je je tegoed na een maand kwijt bent en een type abonnement waarbij je tegoed een jaar houdbaar is. Dat laatste type abonnement zal waarschijnlijk wel een stuk duurder zijn dan een abonnement waarbij je je tegoed kwijtraakt. (via: telecompaper.com)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).