Miyamoto onthult Mario-geheimen

Auteur: , Geen reacties
Mario Bros 3

Nog maar een paar uur en de nieuwste Mario-game, Super Mario Maker, is te koop. Ter ere van de lancering gaf geestelijk vader Shigeru Miyamoto antwoord op vragen waar fans al lang mee rondlopen.

Er wordt veel verwacht van Super Mario Maker: de game wordt goed ontvangen en veel die-hard fans zijn enthousiast over het vooruitzicht eindelijk hun eigen levels te kunnen ontwerpen (zonder dat er een mod voor nodig is.)

Nintendo Europa verstuurde vandaag deze tweet, die een soort mini-Q&A met Miyamoto bevat. Daarin onthult hij onder meer dat Super Mario Bros 3 niet uit (fictieve) gebeurtenissen bestaat, maar dat het in feite een groot toneelstuk is. Deze theorie circuleert al langer op het internet en het bewijs wordt handig samengevat in deze infographic:

Mario 3 infographic

Dat nieuws kun je ook teleurstellend vinden, bijvoorbeeld omdat je vele honderden uren hebt gespendeerd aan het redden van de prinses – in feite ben je dus al die tijd met een toneelstuk in de weer geweest en stond er niets op het spel.

Verder onthult Miyamoto onder andere naar wie Mario vernoemd is en hoe hij het voor elkaar krijgt om al die blokken te breken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).