Modbook Pro X: maak een tablet van je MacBook


Niet in staat om fatsoenlijk te kunnen werken op een iPad? Geloof ons, je bent niet de enige. Modbook biedt een oplossing aan, door een MacBook in een tabletjasje te frommelen.

Een tablet met besturingssysteem OS X, daar komt het eigenlijk op neer. We weten niet of er zoiets bij Apple in de pijplijn zit, maar wie hier dolgraag nu al mee aan de slag gaat moet de Kickstartercampagne van Modbook in de gaten houden. Ze vouwen namelijk het binnenwerk van een MacBook Pro met retinascherm in een tablethuls.

Hierdoor ontstaat er een powertablet met een 2,8GHz quad-core Intel Core i7-processor en een 15,4 inch scherm, dat kantelbaar is. Modbook zeggen ze dat ze zich vooral richten op artiesten, animators en designers. Verwacht overigens geen iPad-achtige aanraakervaring, want een touchscreen heeft ‘ie niet. Wel kun je hem bedienen met de bijgeleverde stylus en het optionele toetsenbord. Aan de achterkant kunnen een aantal knoppen (Keybars) aangebracht om snelle handelingen uit te kunnen voeren.

De Modbooks zijn wel aan de prijs. Die beginnen vanaf €1490 ($1999), maar daarvoor moet je zelf een 15-ich MacBook Pro Retina aanleveren. Een compleet nieuwe Modbook Pro X kost €2990 ($3999).

2 reacties

  1. Niet in staat om fatsoenlijk te kunnen werken op een iPad? Geloof ons, je bent niet de enige. Modbook biedt een oplossing aan, door een MacBook in een tabletjasje te frommelen.

    Maar hij heeft geen touchscreen. Whaatt… Ik snap het niet meer. Super uber zinloos apparaat als je het mij vraagt. Waste of monehh!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *