Moet je die battery-case nou kopen of niet?

iPhone case
Vandaag werd bekend dat Apple vanaf vandaag een eigen battery-case verkoopt voor de iPhone 6 en de 6s. Voor 119 euro en een extra bobbel zou je accu flink langer moeten meegaan. Is het een goede koop?

De case is verkrijgbaar in wit en charcoal gray en beschikt over een 1,877mAh batterij, waar je 25 uur mee kunt bellen, 20 uur lang video kunt afspelen, of 18 uur op de internets kunt surfen. In een test van TheVerge ging een iPhone 6s zo’n 36 uur mee bij normaal gebruik, terwijl hij het bij Nicole Nguyen van Buzzfeed 27,5 uur volhield, inclusief 4 uur navigeren. Dat klinkt best aardig, maar er zijn ook wat nadelen – en bovendien prima alternatieven. Wij zetten een aantal belangrijke aspecten voor je op een rij.

Uiterlijk

Aan de bovenkant ziet je iPhone er met de case normaal uit, met niet meer dan een kleine rand om het toestel. Aan de achterkant zit echter een flinke bult – op de plek van de batterij uiteraard:

iPhone battery case

Materiaal

De case is gemaakt van een ruw soort siliconen. Dat geeft weliswaar grip, maar trekt ook stof en vuil aan. Voordeel: anders dan andere batterypacks is hij uit één stuk.

Headphone-aansluiting

Hier vinden we het eerste echte grote nadeel voor gebruikers die niet per se al hun spul van Apple hoeven te hebben. Hou je vast: alleen kleine jacks passen in het gat. Het is dus óf de battery-pack, óf deze jongen:

Oldschool headphone

Unieke voordelen

Deze case is als enige geïntegreerd met iOS 9, zodat je precies hoeveel stroom je nog over hebt. Bovendien is hij voorzien van een extra antenne, zodat je iPhone niet lijdt onder een verminderde ontvangst, en kun je hem opladen met een lightning-cable.

Concurrentie

En laten we vooral niet vergeten dat er al een stel van dit soort cases te koop zijn – ookal zijn die dan niet officieel van Apple. Zo is er de Mophie Juice Pack Air, die je onder andere hier kunt kopen (er is ook een ultra-versie – deze is voorzien van een 3950mAh-batterij).

Uiteindelijk sta je voor voor de afweging of het voordeel van extra accuduur opweegt tegen het nadeel van een dikkere smartphone. Apple heeft altijd gedacht van niet – maar lijkt nu toe te geven dat dit voor sommige gebruikers anders ligt. Verder moet je je afvragen of je misschien liever een goedkoper alternatief van een ander bedrijf aanschaft, of juist voor een nóg langere accuduur gaat – of dat een voordeel als opladen via lightning-cable juist zwaarder weegt.

5 reacties

  1. Dang, wat een zure… upvotes. Dit artikel heeft een andere insteek en is drie keer zo lang? Neem niet weg dat feedback altijd welkom is, ik neem het mee voor toekomstige blogactiviteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *