Motorola sluit slechtlopende Moto X-fabriek in Texas

Motorola sluit slechtlopende Moto X-fabriek in Texas
De droom van Motorola om weer telefoons in de Verenigde Staten te bouwen gaat uit als een kaars.

De telefoon wordt momenteel nog ontwikkeld, ontworpen en geassembleerd in een oude Nokia-fabriek te Texas. Destijds was dat een opmerkelijke zet van Motorola, want de meeste smartphones worden in Aziƫ geassembleerd. Het bedrijf wilde dit anders doen en weer een beetje patriottisme terugbrengen bij het merk. Dus werd er met veel bombarie een nieuwe fabriek ingericht. Alle Moto X-toestellen zijn in de Verenigde Staten namelijk built-to-order, waarbij je zelf de kleur van de zijkanten (trim) en achterkant kunt bepalen. Daarnaast geeft Motorola de optie om iets in de achterkant te laten graveren. Vervolgens wordt de telefoon binnen vier dagen naar klanten binnen de VS verstuurd. Later werden er ook houten achterkanten aan de line-up toegevoegd.

Deze fabriek, waar in 2013 nog 100.000 toestellen per week de tent verlieten, draait echter voor geen meter meer. Het personeelsbestand is al langzaam teruggebracht van 2.500 naar 700 man, en aan het einde van het jaar is de sluiting definitief. Motorola-topman Rick Osterloh zegt tegen de Wall Streer Journal:

“What we found was that the North American market was exceptionally tough.”

Binnenkort is Motorola, dat in handen is van de Chinese PC-grootmacht Lenovo, dus genoodzaakt de tagline ‘assembled in the US’ te schrappen. De Moto X-productie zal naar AziĆ« worden verplaatst, waar ook de Moto G en de Moto E worden gemaakt. Of het uitgebreide Moto Maker-programma voor de Moto X blijft bestaan is nog maar de vraag.

Fotocredit: The Verge

[lg_folder folder=”Motorola/Moto_X/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *