Multiplayer CoD: WWII kan behoorlijk eentonig worden

Call of Duty
Helaas kiest Sledgehammer Games voor de makkelijke weg en niet voor realisme.

Call of Duty: WWII moet dé knaller van dit najaar worden. Tijdens de E3 werd de multiplayer uit de doeken gedaan en ook komen er steeds meer details naar boven. Niet elk nieuwtje is even leuk. Zo weet PC Gamer te melden dat de Tweede Wereldoorlog setting niet bepaald realistisch wordt neergezet. Via gameplay beelden was al te zien dat er vrouwelijke soldaten zijn onder de geallieerden en de Duitsers, terwijl dit in het echt niet zo was. Ook worden hakenkruizen weggelaten aangezien deze kwestie in sommige landen nogal gevoelig ligt, maar dit is nog niet alles.

Sledgehammer Games heeft namelijk gezegd dat beide teams over dezelfde wapens beschikken. Zo kun je als Amerikaan met Duits wapentuig aan de slag en vice versa. Handig om snel wapen challenges te halen, maar realistisch is anders. Bovendien kan het de multiplayer eentonig maken als iedereen met dezelfde wapens aan de slag gaat. De ontwikkelaar heeft dit naar eigen zeggen gedaan om spelers niet te irriteren. Volgens Sledgehammer Games zijn veel CoD-spelers verknocht aan bepaalde wapens. Deze niet kunnen selecteren omdat ze in een ander team zitten zou de ervaring kunnen verminderen, aldus de ontwikkelaar.

Het is niet de eerste keer dat we dit zien. Ook eerdere CoD-delen deelden wapens terwijl dit in het echt onmogelijk zou zijn. Een game als Counter Strike doet hier bijvoorbeeld niet aan. De Terrorists schieten met AK’s en de Counter Terrorist hebben een M16. Enkele gameplay beelden van de multiplayer van Call of Duty: WWII zie je hieronder.

[gv data=”_45RSSGh-Hs”][/gv]
[gv data=”udEGHowT16Q”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *