Musk hint naar radicale veranderingen Big Falcon Rocket

Musk: ‘Eerste marsmissie SpaceX begin 2019’
Er komen bijzonder spannende tijden aan voor Musk en consorten.

De meest recente jaren op deze planeet is er heel wat bereikt wat betreft de wetenschap. Zo hebben we de afgelopen eeuw voor het eerst onze voeten geplaatst op de maan, is het sterrenstelsel een stuk helderder voor ons én moet een reisje naar Mars binnenkort mogelijk zijn. De Big Falcon Rocket, ook bekend als Falcon 9, moet hieraan bijdragen.

De Big Falcon Rocket is de opvolger van de Falcon Heavy die de Tesla Roadster in de ruimte schoot. Elon Musk is de oprichter van SpaceX en het brein achter de nieuwe missie met de ‘BFR’. Op Twitter meldt de miljardair dat er sprake is van een radicale verandering qua ontwerp van de raket.

Op Twitter meldt Musk dat er een nieuw ontwerp gecreëerd is waar hij erg over te spreken is. De omschrijving ‘contra-intuïtief’ maakt ons bijzonder nieuwsgierig naar wat de beste man hiermee bedoelt. Wel is bekend dat de Big Falcon Rocket in ieder geval niet een tweede rakettrap herbruikbaar zal gaan maken.

In plaats daarvan wil SpaceX de plannen voor de Big Falcon ROcket versnellen. In 2020 zal een eerste orbitale vlucht plaatsvinden. In 2022 moeten twee BFR-schepen naar Mars reizen en in 2024 is het de bedoeling dat er astronauten meereizen met de BFR. In hoeverre dat plan haalbaar is, zullen we nog even op moeten wachten.

Eén reactie

  1. Nieuw design, iedereen enthousiast!
    Straks een grote ontComa: Mortuary Booster Packloffing, iedereen weer boos. (maar hey, dat hoort hier nu eenmaal bij, deal with it.)
    En vervolgens nieuwe milestone(s), iedereen weer blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *