‘Muziekherkenning Shazam wordt onderdeel van Apple’s iOS’

Shazam
Shazam, het handige appje dat iedere smartphonebezitter wel een keer in de kroeg heeft gebruikt om een muzieknummer te achterhalen, wordt vermoedelijk een standaard onderdeel van Apple’s mobiele besturingssysteem.

Bloomberg meldt dit op basis van twee bronnen. De muziek-identificatiedienst wordt bij een volgende update een vast onderdeel van iOS, daarmee is het niet langer nodig om Shazam apart te downloaden. De Shazam-functionaliteit zal vervolgens ook op te roepen zijn via Siri, het spraakbesturingssysteem van Apple.

Voor Apple zou dit een nieuwe mogelijkheid betekenen om gebruikers vaker te verleiden tot het kopen van een muzieknummer in iTunes. Reken er namelijk maar op dat bij ieder Shazam-zoekresultaat straks een iTunes-verkooplinkje wordt getoond. iTunes vangt momenteel rake klappen door de opkomst van streaming muziekdiensten als Spotify, Pandora en Deezer.

het Londense Shazam – dat een gratis en een betaalde versie van de app aanbiedt – zegt op haar site dat het 420 miljoen gebruikers heeft in 200 landen.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *