Ontwerp een smartwatch-app voor NASA

Nasa Maan
Inclusief beloning, uiteraard.

Zo lang er astronauten zijn dragen ze (zwaar gesponsorde) horloges: denk bijvoorbeeld aan de Omega Speedmaster. Maar als de consument een gewoon horloge niet goed genoeg meer vindt, dan is het misschien voor astronauten ook wel tijd om aan de smartwatch te gaan.

NASA heeft een wedstrijd online gezet waarin wordt gevraagd om een smartwatch-app die door astronauten in de ruimte kan worden gebruikt. De winnende app krijgt een (eigenlijk tamelijk bescheiden) bedrag van 1500 dollar.

“We zijn geïnteresseerd in de opkomende wereld van smartwatch-technologie en willen deze gebruiken om een smartwatch-app te maken die nuttig is voor astronauten”, schrijft Nasa.

Voorbeelden van wat in ieder geval op de watch zichtbaar moet zijn worden ook gegeven: een agenda-weergave van de tijdlijn van de bemanning, kleur-gecodeerde waarschuwingen, communicatie-status van het ISS, en verschillende soorten timers en stopwatches. Deze functies moeten de aandacht van een astronaut op de informatie richten die zij nodig hebben om zo de efficiëntie te verhogen en feedback te geven op zijn prestaties. Het moet allemaal kunnen draaien op de Samsung Gear 2.

Om te winnen hoef je de interface niet zelf te bouwen: in plaats daarvan hoef je hem alleen maar te ontwerpen en aan te leveren in de vorm van afbeeldingsbestanden.

De wedstrijd vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *