Nebula Capsule II is een bioscoop in je broekzak

Nice!
Gamen, streamen en films kijken; het kan allemaal

Beamers komen in vele soorten en maten. Je kunt gaan voor een LG 4K beamer van $2500 dollar of je kiest voor een paar tientjes voor een beamer op je smartphone. De Nebula Capsule II is een middenweg en heeft een heleboel toffe snufjes die het de stevige aanschafprijs misschien wel waard maken.

De Nebula Capsule II is uiteraard het vervolg op de eerste Nebula Capsule. De Kickstarter-campagne promoot het apparaatje als ’s werelds eerste Android TV Pocket Cinema en deze gadget is ideaal voor mensen die liever geen TV in huis willen of op reis gaan en toch op een groot scherm hun serie willen checken.

Het apparaatje is gemaakt om zo universeel mogelijk gebruikt te kunnen worden en met de HDMI-aansluiting en Bluetooth-connectie en een USB-C-port is dat zo goed als waar. Zo kun je een console, bijvoorbeeld de Nintendo Switch, eraan hangen, door middel van Chromecast je vakantiefoto’s bekijken of via de 3600 ondersteunde apps gewoon lekker YouTube, Twitch of HBO Now kijken. Netflix wordt overigens niet vermeld op de pagina, maar hey, daar heb je Chromecast voor.

De beamer komt met een aantal krachtige boxen, projecteert in een beeldresolutie van 720p en kan tot 100-inch aan scherm produceren! Door de keystone correctie kan de Nebula II volgens de maker compenseren voor ongunstige hoeken waaruit het apparaatje projecteert. Staat hij bijvoorbeeld dicht op de grond, dan zou je normaliter een vervormd beeld op de muur krijgen. De software en sensoren zouden dat tegengaan. Tot slot gaat de batterij rond de 3 uur mee en is hij binnen iets minder dan diezelfde tijd weer opgeladen.

Op het moment zijn er nog een paar Nebula Capsule II beschikbaar voor de Kickstarter-prijs van $399 dollar. Dat is een koopje vergeleken met de toekomstige retailprijs van $599 dollar. Het (toegegeven, behoorlijk conservatieve) doel van ruim $44.000 is al lang overschreden; op het moment van schrijven hebben bijna 3000 backers het product voor in totaal meer dan een miljoen dollar gefund met nog 45 dagen op de teller.

De Nebula Capsule II komt als alles goed loopt – en dat mogen we wel verwachten met een miljoen in de broekzak – in mei van 2019 uit. De eerste Nebula Capsule is ondertussen voor de Kickstarter-prijs van de tweede iteratie beschikbaar via bijvoorbeeld Coolblue.

Foto via @Kickstarter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *