Nederland krijgt als eerste ter wereld een Dolby Cinemazaal

Nederland krijgt als eerste ter wereld een Dolby Cinemazaal
We kennen Dolby voornamelijk van hun audioproducten, maar ze werken al enkele jaren aan een nieuwe beeldtechniek voor in de bios. Deze nieuwe kijkervaring debuteert binnenkort in Nederland.

Dolby Cinema

JT Bioscopen en Dolby Laboratories openen op donderdag 18 december 2014 de deuren van ’s werelds eerste complete Dolby Cinema zaal in de nieuwe bioscoop van JT Eindhoven. De nieuwe schermtechniek heet Dolby Cinema en moet bioscoopbezoekers een indrukwekkende bioscoopervaring bieden door een combinatie van spectaculair beeld, geluid en design. De nieuwe zaal is zo ontworpen dat bezoekers zich echt in de film wanen, met speciale belichting, optimale zichtlijnen, een groot bioscoopscherm dat lijkt te zweven en realistisch geluid, dat van alle kanten uit de speakers komt die uit het zicht zijn geplaatst in de zaal.

Lasertechnologie

Dolby Cinema is een nieuwe techniek met een breder kleurenspectrum, een hogere brightness en een contrast ratio die de andere lasertechnologieën overstijgt. Het wordt gezien als dé tegenhanger voor IMAX. Het nieuwe JT Eindhoven aan de Nieuwe Emmasingel opent de deuren op maandag 15 december. Met acht zalen en 1.546 stoelen is het een van de grootste bioscopen van JT. Daarnaast biedt de nieuwe JT Bioscoop in Eindhoven speciale V.I.P plaatsen in alle reguliere zalen. De laatste rijen van de zalen zijn uitgerust met extra comfortabele, leren stoelen.

Het is het gezamenlijke doel van JT en Dolby om bezoekers de beste bioscoopervaring te bieden en zo de eerste keuze te worden van de Nederlandse bioscoopbezoeker. Bezoekers van JT Eindhoven herkennen dit als ze de Dolby Cinema zaal binnengaan. Ron Sterk, Algemeen Directeur van JT Bioscopen: “Bezoekers betreden de zaal door een speciale gang, waar beeld en geluid geprojecteerd worden. Zo begint de filmbeleving al voor binnenkomst in de zaal.” De Dolby Cinema is ook uitgerust met de modernste projectoren, twee laserprojectoren van het merk Christie die films in 4K, 2D en Dolby 3D kunnen projecteren. De helderheid van beeld met laserprojectie is volgens Dolby ongeëvenaard.

Een bioscoopkaartje wordt voor deze zaal wel duurder dan voor reguliere vertoningen: zo’n 15 euro tegenover 11 euro.
[gv data=”jvehbm4Qz-c”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *