Nederlander bekent in Silk Road rechtszaak

Auteur: , Geen reacties
Nederlander bekent in Silkroad rechtszaak

Vorig jaar werd de Nederlander al opgepakt door de FBI. Hij zou voor miljoenen aan drugs hebben verkocht via online-drugsmarktplaats Silk Road.

De 22 jarige man uit Woerden heeft nu bekend. De man werd in augustus vorig jaar opgepakt in Miami nadat hij een afspraak zou hebben gemaakt met een andere Silk Road gebruiker. Hij zou daar zijn klantenbestand aan willen verkopen.

Volgens de Amerikaanse justitie zou de man via Silk Road 566.000 xtc-pillen, ruim 100 kilo MDMA, vier kilo cocaïne en nog een hele partij aan andere drugs hebben verkocht. Tijdens de arrestatie had de man 20.000 dollar contant op zak en kwam hij in een Lamborghini aanrijden.

De FBI kwam hem op het spoor door enveloppen waarin DVD hoesjes met cocaïne werden verstuurd. De enveloppen kwamen van Nederlandse en Duitse adressen. Deze konden uiteindelijk aan de man uit Woerden worden gelinkt.

Na zijn bekentenis hangt hem nu een gevangenisstraf van 40 jaar boven het hoofd. Daarnaast kan hij ook nog een boete van vijf miljoen dollar krijgen. Wanneer hij voor de rechter moet verschijnen is nog niet bekend.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).