Nederlandse luchtmacht wil de ruimte in

SXC Lynx voor de Luchtmacht
Of zoals Luchtmachtoverste Johan van Deventer zelf zegt: “Star Wars is geen sciencefiction meer”. Na het geldverslindende JSF project wil de Koninklijke Luchtmacht zich nu gaan storten op de ruimte. Inclusief eigen ruimtevaartuigen.

Speciaal voor dit doel is het Air and Space Warfare Center opgericht. Volgens het hoofd van deze eenheid kan Nederland niet achterblijven en moeten we ons eigen mannetje kunnen staan in de ruimte.

“We brengen kansen en bedreigingen in kaart. Daarna kan worden gedacht aan het in omloop brengen van communicatiesatellieten en verkenningen vanuit het heelal. Een technologisch hoogwaardige krijgsmacht moet de grenzen naar nog hoger verleggen.”

Er wordt ook gekeken naar de door SXC ontwikkelde Lynx als mogelijk ruimtevaartuig. De Lynx is ontwikkeld om vanaf volgend jaar passagiers naar de ruimte te brengen en de Nederlander Michiel Mol is een investeerder in dit project.

De Koninklijke Luchtmacht zou een aangepaste versie van de Lynx willen gebruiken die niet zozeer is gericht op het vervoeren van passagiers, maar wel op het vervoeren van vracht, zoals satellieten. (via: telegraaf.nl)

[gv data=”ey9K-JeFZ9k”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *