Nederlandse overheid: drones mogen wiet opsporen

Auteur: , Geen reacties
Wiet

Slimme technologie inzetten om criminaliteit tegen te gaan.

Het is een probleem bij veel Nederlandse boeren. Criminelen die een wietplantage planten tussen het gewas van een boer. Sommige boeren hebben zulke grote stukken land in het bezit, dat het onmogelijk is om de omgeving compleet te controleren. Drones bieden daardoor een uitkomst. Via de camera van een drone kunnen gewassen worden geïnspecteerd. Drones kunnen een wietplantage veel sneller ontdekken in vergelijking met een menselijke controle.

Vandaag heeft minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) in een brief aan de Tweede Kamer bekendgemaakt geen bezwaren te hebben tegen deze vorm van opsporing. Omdat de drones worden ingezet op onder meer maisvelden is de kans klein dat er mensen ongevraagd in beeld worden gebracht. Zo worden privacy kwesties voorkomen en kunnen boeren ongestoord hun gang gaan.

Drones kunnen wietplantages niet alleen snel opsporen, maar de opgenomen videobeelden kunnen ook helpen in een strafrechtelijke zaak. Een win-win situatie voor de boeren dus.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).