Nederlandse studenten maken anonieme torrentclient

Auteur: , Geen reacties
Tribler

De Technische Universiteit Delft heeft een torrentprogramma gemaakt waarmee je anoniem bestanden van het internet kunt plukken. En je kunt het gratis downloaden.

De client heet Tribler is volledig opensource en kun je via deze link downloaden voor Mac, Windows en Linux. De meest recente versie van de software gebruikt een end-to-end-encryptie, zodat het knap lastig is om iemand te identificeren die het netwerk gebruikt.

Versleutelen
Iedereen die Tribler gebruikt vormt samen één groot netwerk, zoals dat bij populaire torrentprogramma’s ook gaat. De data die je downloadt wordt via deze computers verstuurd, en steeds versleuteld, alleen de ontvanger kan deze sleutel kraken.

Deze extra beveiligingslagen hebben als enige nadeel dat de internetsnelheid ervan omlaag gaat. Daarom is er in Tribler een optie aanwezig om te kiezen hoe anoniem of hoe snel je wilt zijn. De website Torrentfreak is er in ieder geval erg over te spreken.

Streamen tijdens het downloaden
Terwijl je een film aan het downloaden bent is het ook mogelijk om hem alvast te streamen, al is een HD-optie nog niet mogelijk omdat het netwerk dit (nog) niet aankan. Ook kun je vanuit de client naar Torrents zoeken, zodat afzonderlijke torrensites als The Pirate Bay (RIP) niet meer nodig zijn.

Omdat Tribler niet met een commerciële gedachte ontwikkeld is, zul je ook niet lastig gevallen worden met reclames en irritante toolbars. Op dit moment zijn er 8000 actieve gebruikers, waarvan er veel bij zijn gekomen toen The Pirate Bay offline werd gehaald.

Zelf proberen
Zelf ook benieuwd naar Tribler? Klik hier om het torrentprogramma van Nederlandse bodem te downloaden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).