Netflix 2017 in cijfers: dit keken wij met z’n allen (of alleen)

Auteur: , Geen reacties
Netflix kijkgedrag 2017

Van welke series heb jij het meest genoten dit jaar?

Het jaar loopt bijna ten einde, waardoor het de hoogste tijd is voor allerlei lijstjes en overzichten. Zo ook voor ons kijkgedrag op Netflix. Onze favoriete streamingdienst en tevens moderne Big Brother heeft kort samengevat wat wij Nederlanders zoal uitgespookt hebben op het platform.

Nederlandse abonnees bezitten op dit moment de 8e plek wereldwijd als het gaat om het dagelijks ‘bingen’ van series. In 2017 beschikte de streamingdienst over meer dan 100 miljoen abonnees, die samen goed waren voor meer dan 140 miljoen uur per dag Netflix kijktijd. De meest populaire dag om films en series te kijken was zonder enige twijfel 1 januari.

Verder viel op dat Nederlanders kicken op nostalgische shows zoals Stranger Things en Gilmore Girls: A Year in the Life. Dramaseries zoals Riverdale, Anne met een E en Greenleaf en komedies zoals Wet Hot American Summer: Ten Years Later en The Good Place zijn we ook niet vies van. we genoten eveneens volop van drama’s als The Crown, Ozark, Frontier en El Chapo.

In onderstaande afbeelding staat een overzicht van ons kijkgedrag in 2017. Zo zie je de top 10 voor verslonden shows (het snelst afgekeken/gebinged), Shows waar we van genoten (best beoordeeld), shows waar we het meest gecheat hebben (gekeken zonder onze partner) en shows die het meest samen zijn bekeken met vrienden of familie.

Netflix kijkgedrag 2017Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).